HTML

Oldalak

Kolloidok, mik is ezek?

Egyre többet hallani mostanában a kolloidokról, mint étrendkiegészítőkről. Viszont a sok információ néha ellentmondásba kerül egymással. Ebben az információ rengetegben probálok kicsit rendet vágni, nem mintha nagyon szakértő lennék, de mostanában elég sokat olvastam a témával kapcsolatba és elég sok emberrel beszéltem már róla.

Gyógyászati megjegyzés

Az oldalainkon bemutatott kolloidok nem gyógyszerek, vagy gyógyászati készítmények. A kolloidok nem helyettesítenek gyógyszereket vagy gyógyászati kezelést, csupán a hiányos, helytelen táplálkozást hivatottak kiegészíteni.
Az oldalon publikált tartalom az interneten és folyóiratokban megjelent leírásokból merít. Felelősséget a tartalomért csak a forrásokig tudunk vállalni.

Licenc

Creative Commons Licenc

Friss topikok

  • dr.adak arnold: Elolvasván a két készítmény jótékony hatásairól írottakat, sekélyke biológiai műveltségemmel is rá... (2016.01.09. 14:56) Aranykolloid
  • Pista10: @Janos Dallos Nagy: Szia János! Van abban sok igazság nagyon is amit írtál! Én is inkább óvakodo... (2014.12.16. 10:28) Az aranykolloid veszélyei
  • quad damage: Ha már 1 nm alattiak a részecskék, akkor az biza már nem kolloid. (2013.02.24. 20:00) Kolloid
  • Shantee: Sziasztok! Nekem szokott lenni eladó Mesosilverem, rendszeresen fogyasztom, és nagyon jók a tapas... (2011.09.05. 21:27) Ezüstkolloid fajtái
  • antoann: Hello! Azzal kapcsolatban érdeklődnék, hogy a Crystal International Kft. Nano Gold aranyolloidja,... (2010.10.15. 23:37) Aranykolloid - hogyan álapíthatjuk meg a minőségét?

Újabb cikk az ezüstről, is

2009.03.16. 09:20 garrotter

"Teszteltük az immunerősítőket: mire jó az ezüst?" címmel jelent meg egy cikk a medizona.hu oldalon. Ugyan túl sok érdemi információt nem tartalmaz, ami igazán érdekes a második oldalon az utolsó két bekezdés:

Eörsi Dániel háziorvos például egyik termékről sem olvasott még objektív adatokat, ezért nincs is meggyőződve a felsorolt termékek hatásosságáról. Ám a háziorvos szerint az adathiány oka lehet az is, egyszerűen nem tart még ott a tudomány, hogy ezeket a hatásmechanizmusokat dokumentált kísérletekkel alátámassza. Ugyanakkor nyilvánvalóvá teszi, hogy az orvostársadalom elvárja a bizonyításon alapuló gyógyszerkészítést. Véleménye szerint placebot bármely készítményhez lehet rendelni, és ennek segítségével tesztelni a hatásfokot. Ilyen kísérletekről az aloe vera, a kolloidok és a grapefruitmag estetében pedig még nem hallott.

Az orvosoktól jövő ellenvetésekre és szkepszisre válaszolva azt mondja: nem igaz, hogy nincsenek tudományos és dokumentált kísérletek az alternatív medicinában, de tény, hogy ezen a területen még jóval kisebb az apparátus és az anyagi források is szűkösebbek, így tudományos bizonyítékok terén valóban elmaradnak a hagyományos orvoslástól. Fontos azonban - hangsúlyozza Eörsi -, hogy ők elsősorban nem a betegségekre, hanem a megelőzésre, a paciens átfogó megközelítésére fektetik a hangsúlyt, így eredményeiket nehezebb egzakt módon dokumentálni.

forrás: medizona.hu

Szólj hozzá!

Címkék: ezüst kolloid

Beszélgessünk

2008.04.17. 22:31 garrotter

Úgy nézem igény lenne egy ilyen aloldalra is, ahol kötetlenebbül lehet beszélgetni, mint az egyes bejegyzéseknél.
Egy kérésem van, ne használjuk reklám célokra, tudjuk, hogy mindenkinek a saját terméke a legjobb, de kerüljük az olyan jellegű hozzászólásokat, amiben egy hivatkozási számmal ellátott link szerepel, vagy csak egy e-mail cím vagy telefonszám.

Nem mondom, hogy egy fórum, de ha igény van rá akár azt is tudunk csinálni.

8 komment

Arany az Ayurveda gyógyászatban

2008.04.17. 15:02 garrotter

Az Atharva Vedában utalásokat találunk az arany orvosi céllal történő alkalmazására is. Jelentős szerepet tulajdonítottak neki a betegségek megelőzésében, de terápiás célú felhasználása is igen elterjedt volt. Belsőleg és külsőleg egyaránt alkalmazták. Az i.e. kb. 500 évvel íródott indiai gyógyszerkönyv, a Charaka Samhita szintén beszámol az arany gyógyító célú felhasználásáról, elsősorban a „Rasayana” fiatalító terápia során.

A szervezet öregedési folyamatának lassítása mellett a Charaka kiemeli az arany anti-toxin (méregtelenítő) hatását. Az ősi szövegekben leírtak tanúsága szerint, az Ayurveda gyógyászatban évezredek óta használják az aranyat a bőr fiatalosságának, egészséges kisugárzásának megőrzésére. Régen Indiában csak a maharadzsák környezetében élő hölgyek kiváltsága volt az arannyal készült kozmetikumok használata.

A cikk folytatása elolvasható a paramedica honlapján.

Szólj hozzá!

Címkék: arany kolloid használat

Antibiotikumok a baktériumok ellen, vagy mégsem?

2008.04.07. 11:38 garrotter

Régóta tudjuk, hogy az antibiotikumok csak kevés baktérium ellen nyújtanak védelmet és azzal is tisztában voltunk idáig is, hogy a baktériumok képesek kifejleszteni ellenállóképességet az antibiotikumokkal szemben. Most a kutatók egy új dologra is fényt derítettek, egyes baktériumok az antibiotikumoktól nemhogy elpusztulnak hanem egyenesen táplálékként használják azt fel. Nem elég, hogy eddig gondolkoznunk kellett azon, hogy az adott antibiotikum képes-e megbirkózni a betegségünket kiváltó baktériumokkal, most már azon is aggódnunk kell, hogy a bevett gyógyszerrel nem támogatjuk-e még jobban a szaporodásukat. A vizsgált baktériumok általában nem ártalmasak az emberre, de néhány közülük közel áll például a Burkholderia cepacia complexhez, mely a cisztás fibrózisban szenvedőket fertőzi meg, vagy a Serratia marcescenshez, mely a gyengült immunrendszerű embereket fertőzheti meg.

1 komment

Címkék: figyelmeztetés antibiotikum

Aranykolloid - hogyan álapíthatjuk meg a minőségét?

2008.04.03. 13:03 garrotter

A kolloidok minőségét laboratórium nélkül megállapítani igen nehéz., mégis mindig vannak egyszerű módszerek arra, hogy megállapítsuk jó minőségű kolloidot sikerült-e vennünk.

Faraday aranykolloidja melyet a mai napig meg lehet tekinteni az Angol Természettudományi Múzeumban: aranykolloid

Jól látható a kolloid színe az áttetsző üvegben.
Az aranykolloidnál egyértelmű meghatározó a szín. Az aranykolloid színe egy híg málnaszörpre emlékeztet, határozottan pirosas/magentás árnyalatú.Vagy a világ egyik legjobb minőségű kolloidjait készítő cég kínálatából az aranykolloid:
aranykolloid
Ennél a kolloidnál is jól megfigyelhető a szín. Bár a kolloidokat legtöbb esetben, nagyon helyesen, sötét üvegben tárolják és úgyis kapjuk, fontos, hogy ellenőrizzük a megvásárolt kolloid színét.

Ha az aranykolloid színtelen áttetsző, akkor nem megfelelő mennyiségben tartalmaz aranyt így a kívánt hatást sem éri el.

Az ellenőrzéshez ne felejtsünk el megfelelő mennyiséget kitölteni, mert egy kanálban átlátszónak tűnhet a megfelelő színnel rendelkező kolloid is.

Amennyiben továbbra is kétségeink merülnének fel, nyugodtan forduljunk a forgalmazóhoz, hiszen neki is érdeke, hogy a vásárlók elégedetten távozzanak a megfelelő tájékoztatás birtokában.

8 komment

Címkék: arany kolloid